Okul Tarihçesi
Okulumuz 1951 - 1952 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ´ ne bağlı , Akşam Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamış olup , 1973 - 1974 öğretim yılı başında Pratik Kız Sanat Okulu adı altında eğitim öğretimine davam etmiştir.
İlçemiz Bozüyük ve yöresinin seramik hammaddeleri yönünden doğal bir zenginliğe sahip olması ve ilçemizde seramik fabrikalarının yoğun bir şekilde üretime dönük çalışmaları göz önüne alınarak , 1975 - 1976 öğretim yılından itibaren Kız Meslek Lisesi klasik bölümlerinin açılması düşünülmeden sadece SERAMİK BÖLÜMÜ faaliyete geçirilmiş ve okulumuz Seramik Meslek Lisesi adını alarak örgün eğitime başlamış olup Pratik Kız Sanat Okulu bağımlı olarak faaliyetini sürdürmüştür.
Son yıllarda büyük gelişmeler kaydeden seramik endüstrisine teknik ara eleman yetiştirmek amacıyla 1975 - 1976 öğretim yılı başında Bakanlığımızla Sümerbank Bozüyük Seramik Sanayi Müessesesi ( Daha sonra adı Çitosan Bozüyük Seramik San. Olarak değiştirilmiş olup daha sonra da özelleştirilmiştir. ) arasında, seramik bölümünün gerek öğretim elemanı gerekse araç - gereç ve malzeme ihtiyaçlarının karşılanması konularında işbirliği esaslarını düzenleyen bir protokol düzenlenmiştir. Bu protokol çerçevesinde bölüm öğrencilerinin işyerinde uygulamalı eğitim yapmaları ve bölümüyle ilgili yeterli bilgi ve becerileri kazanmaları da sağlanmıştır.
1976 -1977 Öğretim Yılından itibaren okulumuz bünyesinde Uygulama Anaokulu faaliyete geçirilmiştir. 1985 -1986 öğretim yılında GİYİM BÖLÜMÜ, 1986 -1987 öğretim yılında SERAMİK SANATI bölümü, 1988 -1989 öğretim yılında da ÇOCUK GELİŞİMİ ve EĞİTİMİ bölümleri açılmıştır.
1986 -1987 öğretim yılından itibaren okulumuz, Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu kapsamına alınarak 11. Sınıf öğrencileri 2 gün okulda teorik 3 gün işletmelerde beceri eğitimine başlamışlardır. Halen seramik bölümü öğrencileri ilçemizdeki seramik fabrikalarında, Bilgisayar bölümü öğrencileri tüm işkollarında, Giyim bölümü öğrencileri imkânlar ölçüsünde ilgili işyerlerinde, çocuk gelişimi bölümü öğrencileri de okulumuz Uygulama Anaokulunda ve ilçemizdeki İlköğretim Okullarının ana sınıflarında beceri eğitimlerine devam etmektedirler.
Teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerden eğitimde de yararlanmak amacıyla, öğrenci, veli ve çevre istekleri de göz önünde bulundurularak, okulumuzda Bilgisayar bölümü açılması konusunda Bakanlığımıza yapılan teklif sonucunda Bilgisayar bölümünün açılması Bakanlığımızca da uygun ve yerinde bulunmuştur. Bu nedenle 1994 - 1995 Öğretim Yılında okulumuzun adı Anadolu Seramik Meslek Lisesi olarak değiştirilerek, bünyesinde önünde 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı üzerine 3 yıl meslek eğitimi veren BİLGİSAYAR ve SERAMİK bölümleri faaliyete geçirilmiştir. Mevcut Seramik Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi de 1994 - 1995 öğretim yılından itibaren Anadolu Seramik Meslek Lisesi bünyesinde, aynı binada ve tek müdürlüğe bağlı olarak eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedirler.
2000 -2001 Öğretim yılından itibaren okulumuz METGE Projesi kapsamına alınmıştır. Metge projesi çerçevesinde Modüler eğitime geçilerek Seramik Bölümü TASARIM ve TEKNOLOJİSİ adı altında SERAMİK ve GRAFİK dallarına ayrılmıştır. Giyim Bölümü de TEKSTİL VE KONFEKSİYON alanına dönüşmüştür.
2005–2006 Öğretim yılında MEGEP Projesi kapsamında, liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla Hazırlık sınıfları kaldırılmış, Alan isimleri BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, SERAMİK ve CAM TEKNOLOJİLERİ, GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ, GRAFİK VE FOTOĞRAFCILIK, ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ olarak değiştirilmiştir.
2011-2012 Öğretim yılından itibaren Giyim Üretim Teknolojileri Alanını tercih eden öğrencimiz olmadığından ilgili alanımız kapatılmıştır.
2014-2015Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Genelge ile tüm meslek liselerin adları "Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi" olarak değişti. Bu çerçevede okul adımız BOZÜYÜK MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiştir.
2014-2015 Öğretim yılı ikinci döneminde deprem analizi için yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan teknik raporda, okulumuza yıkım kararı verilmiştir. Bunun neticesinde okulumuz ilçemizde bulunan Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi binasına taşınmış olup eğitim-öğretime bu binada devam etmektedir.
2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren tüm bölümlerimizin Anadolu Meslek Programına kademeli olarak geçişine başlamıştır. Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi programlarında yer alan alanlarımız son mezunlarını 2016-2017 eğitim-öğretim yılında vermiştir.